Заключителен онлайн семинар ,,Ефективна комуникация за глухите хора в кризисни ситуации“

184866345_310347170684398_8641187524949784370_n

В изпълнение на проекта „Ефективна комуникация за глухите хора в кризисни ситуации“ на 16 май 2021 г. се проведе заключителен онлайн семинар ,,Ефективна комуникация за глухите хора в кризисни ситуации“, който се излъчваше на живо в интернет.

На заключителния семинар бяха представени резултатите от проекта, видеопомагалото „Кризисни комуникации в дигитална и медийна среда“ и демо-версията на жестовия речник за кризисни ситуации. Беше проведена и дискусия с нечуващата общност относно необходимостта, ефективността и полезността на проекта и продуктите, създадени в неговите рамки. Водещи на семинара бяха нечуващите ментори Красимира Жечева и Янка Трачук.

На базата на анализираните данни от проведените общо 6 семинара с представители на хората с увреден слух от цяла България ще бъде създаден жестов речник за кризисни ситуации, който ще бъде достъпен онлайн в платформата на института.

Семинарът е част от проекта „Ефективна комуникация за глухите хора в кризисни ситуации“, финансиран от Столична община по програма „Кризата като възможност“ (направление „Развитие на общности“), администрирана от Асоциация за развитие на София.